Водата е течност, която е изключително важна и полезна за нашия организъм. На ден е добре да пиете поне 1.5 литра вода, а през лятото минимум 2. 5 литра вода на ден. Става дума за чиста вода, а не общо количество течности на ден. Соковете, бульоните, супите и други напитки не се броят в това количество.

Приемът на достатъчно количство вода води след себе си редица ползи за организма. Влияе прочистващо и ускорява метаболизма. Водата няма калории и това я прави много подходяща за разтоварващи дни и при борбата с наднорменото тегло.

Друга полза за организма, която вълнува особено много жените е, че когато пиете много вода, кожата Ви изглежда хидратирана, млада и прекрасна. От друга страна недостатъчният прием на вода води до по-рано и бързо появяване на бръчици по кожата. Количеството вода, което пиете се отразява и на видът и здравината на ноктите и на косата. Като цяло можем да кажем, че всички органи и системи в организма се нуждаят от вода, за да функционират правилно и ние да се чустваме добре.

Можете да си правите един разтоварващ ден в седмицата на вода и течности. Това ще помогне на тялото Ви да се прочисти и освободи от натрупаните в него токсини. Ще се чувствате много по-жизнени и енергични. Няма да изпитвате дискомфорт в стомаха и ще имате редовен стомах. Все пак е добре да знаете, че след разтоварващият ден не е препоръчително да преяждате. Това може да доведе до неразположения. Добре е да се храните балансирано и 4-5 пъти на ден на малки порции.

Ако всяка седмица си правите един разтоварващ ден на течности и вода, съвсем скоро ще забележите как теглото Ви започва да намалява. Ще се чуствате по-леки и жизнени.

След разтоварващ ден на вода и течности в клетките на организма започва лечебен процес. Тялото ни се прочиства от натрупаните вредни вещества. Кожата ни става по-красива и намаляват бръчките.

В разтоварващ ден не пийте кафе и чай, защото те пречат на излизането на токсините от тялото и забавят процеса на прочистването.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 918 пъти

Меню

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…