За колко време ще се разгради алкохолът в кръвта ни зависи от много фактори. Важно е дали скоро сте хапвали и какво се яли. Ако сте хапнали само салата или плод, то алкохолът ще ви хване много по-бързо, отколкото ако се хапнали салата, основно и десерт.

Също така едно и същ количество от един и същи алкохол се отразява различно на мъжете и на жените. Важно е и колко тежи човек, защото например 100 грама джин ще се отразят различно на човек, който тежи 50 кг и друг, който тежи 150 кг.

Като цяло мъжете пият по-големи количества алкохол и по-трудно се напиват. Добре е да знаете и друг факт. Твърдият алкохол по-бавно се абсорбира в кръвта ни, докато бирата много бързо довежда до опиянение и замайване на главата, но и бързо се разгражда.

Това означава, че след като изпиете например 100 грама водка вие ще се чувствате в състояние да шофирате, но това не е препоръчително, защото в следващ момент ще усетите влиянието на изпития алкохол и това може да доведе до неправилно шофиране.

Ето колко време е необходимо за разграждане на твърдият алкохол. Например 50 грама водка се разграждат за 1. 5 часа, а 100 грама водка за 3-3. 5 часа. Ако пък си позволите да пиете повече, трябва да знаете, че 500 грама водка се разграждат за 18 часа. Същото е времето, необходимо за разграждане и на джина. Ако изпиете 500 мл бира обаче, времето за разграждане ще бъде не повече от 1 час.

Конякът е от бавно разграждащите се видове алкохол. Само 100 грама от тази напитка се разграждат в продължение на 3-4 часа. Ракията също се разгражда по-бавно. Сто грама (100 грама) ракия се разгражда за 3. 5 часа. Ако изпиете 100 мл шампанско, то ще се разгради за около 1 час. Но ако го смесите със 100 грама твърд алкохол, то тогава времето за разграждане на алкохола ще бъде около 4 до 5 часа. Една чаша вино (200 мл) се разгражда за 3 часа.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 1030 пъти

Меню

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…